Honlapkészítés – mennyi idő alatt készül el az oldal?

Egy jó weboldal soha nincs kész! A honlapkészítés ugyanis nem annyiból áll, hogy felállítjuk a honlap vázát és feltesszük rá azokat a biztonsági eszközöket, amelyek elengedhetetlenek.

A honlapkészítés legnagyobb feladatát a karbantartás jelenti. Ehhez hatékony időbeosztás szükséges. Akármilyen jó a weboldal design munkája, akármilyen jó helyezést is értél el azzal a néhány tartalommal, amelyet feltettél a honlapra, hogyha utána elhanyagolod a további munkát.

Bár a honlapkészítés első fázisa jelenti a legnagyobb kihívást, a tervezés, hogy milyen legyen az arculat, és hogy a látogatóbarát legyen az oldal. A feladat itt azonban nem ér véget. Természetesen nem az a lényeg, hogy erőltetve minél több cikket, képet és videót jeleníts meg az oldalon. A fő szempont, hogy időről időre, tájékoztasd a látogatóidat az újdonságokról. Ha ez hetente vagy két hetente egy cikket jelent, akkor annyival, de több lesz az oldalad.

A befektetett munkád persze nem veszik el, de a látogatók igen, hiszen egy filmet is az ember megnéz egyszer, ha nagyon jó kétszer vagy háromszor, de utána már nem ad több újdonságot, így más videó után kutat. A honlapkészítés ugyanerről szól, ha nem tudod újdonsággal meglepni a látogatókat, egy idő után elpártolnak tőled, hiszen a legnagyobb rajongód is A-tól Z-ig ismerni fogja az oldalad, így nem lesz értelme felkeresnie téged.

Az, hogy mennyi idő alatt készül el egy oldal, igazság szerint egy rosszul megfogalmazott kérdés. A kérdés az, hogy mennyi idő alatt lesz olyan az oldalad, amely a látogatókat megfogja és érdemlegessé válik, hogy újra rákattintsanak a honlapodra! Egyértelmű válasz pedig sajnos nincsen, hiszen ez azon fog múlni, hogy mennyi energiát fektetsz bele a sikerbe.

Ha egy weboldal elsőre nem úgy sikerül, ahogy azt elvártad volna tőle, nem szabad feladni. Minden ember más, mindenkinek mást tetszik. Merj változtatni és ne utasítsd el meghallgatni mások nézeteit!